Od skepticizma do studentskih prosvjeda nekad i danas - Miliša, Zlatko; Letica, Slaven (2009)
Autori raspravljaju što je hrvatsko visoko školstvo dobilo implementacijom Bologne i zaključuju da sveučilišta trebaju motivirati najbolje nastavnike, a ne da još uvijek prosječnost, mediokritetstvo i uravnilovka budu «isplativi» kao u minulim vremenima. Nužno se zalagati da se zaustave procesi socijalne izoliranosti, anemičnosti i otuđenja. Studentski prosvjedi 2009. su već sada pridonijeli sazrijevanju jedne generacije i otklonu od skepticizma kao bolesti suvremenog društva. Studenti su u svojoj solidarnoj, kolektivnoj akciji pokazali u prvim tjednima visoku razinu demokratičnosti, samodiscipline, odgovornosti i kreativnosti. Silna pozitivna energija kasnije se istopila, a entuzijazam se pretvorio u opravdan strah da će ovi prosvjedi biti zabilježeni samo po otklonu od skeptične generacije
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 24 jed
Summary