Ugrožava li masovno komuniciranje etiku samoodređenja? - Ljubimir, Davor (Array, 2009)
U radu se razmatraju neke bitne pretpostavke za ozbiljno postavljanje pitanja o čovjeku u okružju tzv. postmodernog, komunikacijski umreženog društva, a također o potrebi, odnosno mogućnosti radikalnog zaokreta u komuniciranju na globalnoj razini. Preko suočavanja s mjerodavnim uvidima u narav življenja u omasovljenom individualiziranom društvu i njegove učinke na čovjekovu duševnost, odnosno duhovnost, dovodi se u pitanje čovjekova sposobnost da uopće izgradi samosvojnu osobnost, naime, da bude odgovoran subjekt etičkog samoodređenja