What are the ethics of a platform? - Egil Omdal, Sven (Array, 2009)
Prvih petnaest godina svog postojanja, Internet trpi nedostatak etičnosti i sudske odgovornosti. Stara pravila, bilo da se radi o zakonskim odredbama ili pravilima ponašanja, nisu bila prepoznata kao relevantna za suvremene medijske platforme gdje svatko može biti urednik, gdje informacije nisu samo putovale dvosmjernim ulicama, već su se raspršile po velikom otvorenom polju neustrašivog, novog digitalnog svijeta. Tko se može držati zakona u doba Facebook-a, Twitter-a, web stranica slavnih ličnosti i virusne distribucije intimnih fotografija, kleveta i govora mržnje? Ono što mi tražimo je u stvari Roy Bean digitalnog doba