Uloga deska u organizaciji informativnog programa televizijske kuće - Perišin, Tena (Array, 2009)
U organizaciji proizvodnje vijesti u televizijskim i novinskim kućama godinama su koegzistirala dva modela – germanski i anglosaksonski. Današnje televizijske i novinske kuće reorganiziraju svoje radne procese i gotovo sve prelaze na načelo rada u sustavu deska, tj. cjelokupni radni proces organiziran je oko deska, središnjeg mjesta prikupljanja svih vrsta informacija (od informacija koje pristižu faksom ili internetom, snimki ekipa s terena do vijesti koje mobitelom ili internetom šalju građani). Promjene u medijskom prostoru, prisilile su redakcije da idu preko integriranja proizvodnje za različite platforme. U tekstu se, uz precizna stručna objašnjenja kako desk u televizijskoj redakciji funkcionira, razrađuju primjeri organizacije (case studies) u sustavu organizacije na načelu deska. Zaključak jest kako danas gotovo sve medijske kuće nastoje proizvoditi sadržaj za više platformi, što im je nametnulo potrebu organiziranja središnjeg deska i zajedničke redakcije koja u takvom sustavu djeluje