Online baze podataka kao novinarski izvori o javnim dužnosnicima i njihovoj imovini - Brautović, Mato (2009)
Novinari moraju poznavati online baze podataka kako bi mogli izvještavati o javnim dužnosnicima i njihovoj imovini. U radu su prikazane baze podataka koje osiguravaju pristup podacima o adresi, kontakt-podacima, imovini i prihodima, o tvrtkama, obrtima i zadrugama u vlasništvu javnih dužnosnika, nevladinim organizacijama u kojima su aktivni, nekretninama u njihovu vlasništvu, javnim objavama i koncesijama u kojima su sudjelovali, te drugim relevantnim podacima. Posebno značajan alat su komercijalne baze podataka LexisNexis i Bureau van Dijk, koje osiguravaju pristup podacima o poduzećima na globalnoj razini
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 5 jed
Summary