Društveni dijalog i etika : Mediji i društvene vrijednosti ili zašto u nas izostaje dijalog? - Gavranović, Ante (Array, 2009)
Mediji, kao glavni promotori gospodarskih, ali i kulturnih pa time i ukupnih humanističkih vrijednosti, moraju se trajno uključiti u procese suradnje na tome plemenitom zadatku. Takva suradnja daje novinaru dodatnu legitimaciju aktivnog pobornika i borca u čuvanju demokracije i ljudskoga dostojanstva, ali i promocije stvarnih nacionalnih i međunarodnih vrijednosti. Pitanje je samo koliko suvremeno novinarstvo, okrenuto prije samo komercijalizaciji ukupnoga života uopće, senzacionalizmu i stvaranju pogrešnih mjerila društvene vrijednosti, prihvaća ili ne prihvaća takvu svoju ulogu