Spheres of influence : media as public sphere - Panneerselvan, A. S. (Array, 2009)
Imati uzbudljivu medijsku scenu je potreban preduvjet za ljudski razvoj i dobro upravljanje. Ali, došlo je vrijeme da mi, medijski praktičari i organizacije za potporu, prihvatimo i priznamo da je to previše složeno da bismo to sami postigli. Bilo bi mudro priznati ograničenja našeg sektora, i stvoriti prikladnu procjenu i sredstva za ocjenu djelovanja. Postojeća sredstva i metodologije su stvorena da daju makro sliku sveukupnih sredina ali jasno ne razgraničuju uloge koje igraju razni akteri : država, sudstvo, izvršna vlast, civilno društvo i mediji. Mediji su samo jedan čimbenik koji tome pridonosi, i to jako važan. Stoga je nužno pratiti sfere utjecaja koje naš sektor koristi kako se organizacije za potporu ne bi pogrešno navele na praćenje i mjerenje sveukupnih sredina dok pokušavaju kvantificirati utjecaj koji organizacije za potporu medija imaju u procesu promjene