Zapadna Slavonija uoči i u Domovinskom ratu do studenoga 1991. godine - Škvorc, Đuro (Array, 2009)
Rad na temelju arhivskog gradiva, literature i tiska obrađuje događanja u zapadnoj Slavoniji uoči i početkom Domovinskog rata do studenoga 1991. godine. Pozornost je poklonjena pobuni srpskog stanovništva u zapadnoj Slavoniji, osvajačko-napadnim operacijama JNA i konsolidiranju hrvatske obrane