Informbiro križevačkog kotara od 1948. do 1958. godine - Previšić, Martin (Array, 2009)
Na temelju dosad neobjavljene arhivske građe Službe državne sigurnosti (UDB-e), rad tematizira pojavu i djelatnost pristalica Rezolucije Infrombiroa na području kotara Križevci u razdoblju od 1948. do 1953. godine. Uz to, u radu je izvršena i analiza dokumenata iz 1955. te 1958. godine koji sadrže podatke o praćenju Informbiroovaca nakon povrataka s izdržavanja kazne na područje kotara Križevci, kao i podatke o kriterijima prema kojima je Služba državne sigurnosti kategorizirala stupanj revidiranja njihovih političkih stavova te ocjenjivala njihovu potencijalnu opasnost po društveni poredak. Statistički podaci donose kategoriju nacionalnosti, socijalnu pripadnost, vrstu kazni i slično, a sve zbog boljeg uvida u cjelokupni problem kominformizma na području kotara Križevci