Kalnička vinarska zadruga - Peklić, Ivan, povjesničar (Array, 2009)
U ovom članku autor obrađuje povijest Kalničke vinarske zadruge od njezinog osnutka 1936. godine do njezina pripojenja Poljoprivrednoj zadruzi Kalnik 1959. godine. U članku su istaknute glavne osobe koje su sudjelovale u radu ove Zadruge, a to je prije svega Upravni odbor koji je rukovodio radom Zadruge. Isto tako, u radu je prikazan i razvitak djelatnosti u smislu sve veće proizvodnje vina. Također je prikazana povijest gradnje podruma na Kalniku, kao i nabava opreme potrebne za proizvodnju vina. Zadruga se bavila i ugostiteljskom djelatnošću te je imala ugostiteljske objekte u Križevcima, Bjelovaru, Koprivnici, Svetom Ivanu Žabnu i na Kalniku. Zadruga je imala veliku važnost za kalnički kraj, jer u njemu nije bilo nikakve industrije. Bila je nosilac njegova poljoprivrednog razvoja, te je stoga njezin značaj tim veći. Osnovana je 15. XI. 1936., a prvi joj je predsjednik bio Valent Denžić. Zadruga je okupila i vinogradare okolnih sela: Šoprona, Kalničkog Potoka, Borja, Obreža, Popovca, Vojnovca, Hižanovca, Kamešnice, Dedine. Četrdesetih godina 20. stoljeća Zadruga gradi podrum i nabavlja opremu. Nakon Drugog svjetskog rata Zadruga se obnavlja i još više nastavlja sa svojim razvojem: sve do 1959. kada je pripojena Poljoprivrednoj zadruzi Kalnik