Arheološka istraživanja unutrašnjosti kapele Svetoga Petra u Novom Mjestu - Azinović Bebek, Ana (Array, 2009)
Tijekom 2002. godine istražena je unutrašnjost kasnoromaničke kapele Sv. Petra u Novom Mjestu pokraj Sv. Ivana Zeline. Potvrđene su tri podnice koje se poklapaju s vremenima pojedinih pregradnji kapele, kao što je potvrđeno i postojanje drvenog pjevališta koje se spominje u kanonskim vizitama iz 18. stoljeća. U cijelom prostoru lađe pronađeno je mnogo dislociranih kostiju s postmortalnim oštećenjima. Jedino je u svetištu pronađeno sedam neporemećenih grobnih ukopa datiranih u 15., odnosno 16. stoljeće