Činiti djela istinske ljubavi : konkretna očitovanja trajnoga utjelovljenja Evanđelja - Constantineanu, Corneliu (Array, 2009)
Sažetak: U našem sve sekularnijem, pluralističkijem postmodernom svijetu, jedan od glavnih vidova kršćanskoga svjedočanstva jest istinska utjelovljena kršćanska prisutnost koja se odražava konkretnim očitovanjima oproštenja, pomirenja, dobrodošlice, nade i ljubavi što se očituju u utjelovljenju, životu, smrti i uskrsnuću Isusa Krista. Ovaj članak istražuje što Biblija/Pavao kažu o ovom bitnom čimbeniku kršćanskoga svjedočanstva te pokazuje da je činjenje djela istinske ljubavi istovremeno sastavni dio Evanđelja i konkretno očitovanje ili utjelovljenje Evanđelja u stvarnim životnim prilikama. On nadalje pokazuje da je “pripovijest o Kristu” temelj i mogućnost trajnoga utjelovljenja Evanđelja. Svojim uključivanjem u istu tu pripovijest o Kristu i svojim sudjelovanjem “u Kristu”, kršćani postaju djelatni sudionici Božje pripovijesti o otkupljenju svijeta