Odnos lokalne zajednice prema problemu odlaganja komunalnog otpada : studija slučaja Makarsko primorje - Mustapić, Marko (Array, 2010)
U ovom radu analizirali smo odnos lokalne zajednice prema odlaganju komunalnog otpada, pri čemu je istraživački fokus bio na razlikama u percepciji i ponašanju pojedinih socijalnih aktera (prosvjednici, predstavnici jedinica lokalne samouprave, građani) prilikom postavljanja blokade i zatvaranja odlagališta komunalnog otpada Donja gora na Makarskom primorju 2003./2004. godine. U empirijskom istraživanju služili smo se metodom studije slučaja (case study), u okviru koje smo kombinirali kvalitativne i kvantitativne istraživačke tehnike. Prije iznošenja i interpretiranja rezultata istraživanja saželi smo kronologiju "slučaja Donja gora" od lociranja odlagališta Donja gora 1976. godine do njegova zatvaranja i završetka sanacije 2007. godine