Promjene u seksualnosti mladih? : rezultati istraživanja novoupisanih studenata Sveučilišta u Zagrebu od 1998. do 2008. godine - Landripet, Ivan (Array, 2010)
Imajući na umu nužnost empirijske utemeljenosti javnih politika za mlade, u ovome radu opisujemo dinamiku seksualnoga ponašanja, stavova o seksualnosti i informiranosti o temeljnim aspektima ljudske spolnosti u populaciji brucoša Sveučilišta u Zagrebu. Analize se temelje na longitudinalnom istraživanju provedenom 1998., 2003. i 2008. godine na uzorku najvećega hrvatskog sveučilišta. Protivno raširenoj percepciji kako mladi stupaju u seksualne odnose sve ranije i sa sve manje odgovornosti, naši rezultati prikazuju stabilnost seksualnoga ponašanja u promatranom razdoblju