Gradačka toponimija - Vidović, Domagoj, lingvist (Array, 2009)
U radu se, na temelju terenskoga istraživanja, obrađuje više od 1.500 toponimskih različnica u selu Gradac u Zažablju, mikroregiji na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine, u neumskome zaleđu. U gradačkim se toponimima ogleda reljefna raznolikost gradačke župe, biljna i životinjska raznolikost te važnost mjesta na kojima se nalazi voda. Također doznajemo za postojanje poganskih (Mokoš, Treskavac) i starokršćanskih (Sutilija, Vara) svetišta te veliku usitnjenost posjeda. Velik je broj toponima (Lišća, Velja Vas) mjesnome pučanstvu posve neproziran što je posljedicom čestih migracija s ovih i na ove prostore