Onimi u srednjovjekovnom pjesništvu na starohrvatskome jeziku - Brozović-Rončević, Dunja (Array, 2009)
U članku se popisuju, leksikografski opisuju i analiziraju imena i ktetici u hrvatskim srednjovjekovnim versificiranim tekstovima zapisanim od druge polovine XIV. do sredine XVI. stoljeća. Budući da je tematika srednjovjekovnih plačeva, prikazanja i najvećega dijela pjesama nabožna, najvažniji su sloj u prikupljenoj građi biblijska osobna imena. Prvi put se na temelju prikupljene i analizirane građe može odgovoriti na pitanja: koja su sve imena potvrđena u varijantnim hrvatskim srednjovjekovnim stihovima i koje su glavne značajke imena koja se ostvaruju u srednjovjekovnom pjesništvu na starohrvatskome jeziku