Crikvenička toponimija - Bašić, Martina (Array, 2009)
U radu se na temelju vlastitoga terenskoga istraživanja i ranije literature prikazuje toponomastička građa Crikvenice. Nakon uvoda i kulturnopovijesnoga prikaza, navodi se povijest imena Crikvenice, lingvistička analiza toponima te strukturna i semantička klasifikacija toponima. Na kraju se rada donosi popis tristotinjak i opis dvjestotinjak toponima te toponomastička karta istraženoga prostora