Nacionalizam i seljačka modernost : modernizacijske ideje Stjepana Radića - Markus, Tomislav (Array, 2010)
Autor analizira sociološke stavove hrvatskoga političara i seljačkoga ideologa Stjepana Radića (1871.–1928). Radić se zalagao za agrarizam, koji u seljaštvu vidi osnovnu društvenu, ekonomsku, političku i moralnu snagu.