Česi i Slovaci u Hrvatskoj i Srbiji 1945.–1948./9. : prve godine iskustva s komunističkom Jugoslavijom - Selinić, Slobodan (Array, 2010)
U radu je posvećena pozornost najznačajnijim segmentima iz života češke i slovačke manjine u Jugoslaviji u prvim godinama nakon Drugoga svjetskog rata.