"Sladoled i sunce" : Promatračka misija Europske zajednice i Hrvatska, 1991.–1995 - Miškulin, Ivica, povjesničar (Array, 2010)
U radu autor na temelju izvornog arhivskog gradiva, tadašnje periodike te relevantne literature analizira razloge ustrojavanja, dolazak te djelovanje Promatračke misije Europske zajednice u Hrvatskoj 1991.–1995.