Pitanje šteta i odštete u antisrpskim demonstracijama 1902. godine - Artuković, Mato (Array, 2010)
U članku se analiziraju štete počinjene u antisrpskim demonstracijama, kojima je povod dao antihrvatski članak “Srbi i Hrvati” u zagrebačkom Srbobranu. Na temelju izvorne građe autor zaključuje da su antisrpske demonstracije bile samo trenutna, gnjevna, nedopustiva reakcija na izazivačko pisanje Srbobrana, a nipošto dio nekog plana ili programa za protjerivanje Srba iz Hrvatske, kako se sugerira u djelima nekih srpskih povjesničara (akademik Vasilije Krestić)