Dnevnik Ivana Čovića : prilog istraživanju dobrovoljačkog pokreta među Hrvatima u SAD-u u vrijeme Prvoga svjetskog rata - Hrstić, Ivan (Array, 2010)
U radu se analizira dnevnik Ivana Čovića, hrvatskog iseljenika u SAD, koji se 14. svibnja 1917. dobrovoljno prijavio u srpsku vojsku. Analizom dnevnika autor istražuje okolnosti regrutiranja iseljenih Hrvata u srpsku vojsku i odnos prema njima po pristupanju, u kojim su postrojbama služili i kako je izgledala vojnička svakodnevica na bojištu.