Međunarodna mirovna misija u Splitu nakon Prvog svjetskog rata : (1918.–1921.) : prema arhivu Ratne mornarice SAD-a i drugim izvorima - Perica, Vjekoslav (Array, 2010)
Članak na osnovu novih arhivskih izvora analizira međunarodnu mirovnu misiju saveznika nakon završetka Prvoga svjetskoga rata, odnosno djelovanje ratne mornarice Sjedinjenih Američkih Država sa sjedištem u Splitu. To razdoblje je započelo u veljači 1919. i trajalo gotovo godinu dana nakon potpisivanja Rapallskih ugovora. Težište rada je američki admiralski brod, krstarica “Olympia” koja je danas pretvorena u muzej.