Javno bilježništvo na hrvatsko-slavonskom pravnom području : 1859.–1941 - Krešić, Mirela (Array, 2010)
U radu se razmatraju pravila austrijskog Bilježničkog reda (1855.) i jugoslavenskog Zakona o javnim bilježnicima (1930.) o ustroju i statusu institucije javnog bilježništva. Kako su javni bilježnici djelovali tijekom razdoblja u kojem je hrvatsko-slavonsko pravno područje doživjelo velike državnopravne promjene, u radu su istaknute neke od ključnih okolnosti koje su posredno ili neposredno utjecale na javno bilježništvo.