Odnos slovenske politike prema "maspoku" - Gabrič, Aleš (Array, 2010)
Autor analizira slovensko-hrvatske odnose na prijelazu šezdesetih u sedamdesete godine 20. stoljeća. Slovenija i Hrvatska predstavljale su neformalni "blok razvijenih", jer su zagovarale važniju ulogu tržišno-ekonomskih načela u državi. Slovensko je vodstvo 1971., kao i vodstva drugih republika, ocjenjivalo da hrvatsko vodstvo popušta nacionalističkim pritiscima "maspoka" i nije više kao u prethodnom razdoblju posve podupiralo Hrvatsku