Spahin "akreba medžlis" : korijeni rascjepa u Jugoslavenskoj muslimanskoj organizaciji nakon smrti Mehmeda Spahe - Hasanbegović, Zlatko (Array, 2009)
U članku su na temelju arhivskog gradiva i suvremenog tiska prikazani korijeni rascjepa unutar Jugoslavenske muslimanske organizacije začetog odmah nakon skupštinskih izbora u svibnju 1935. i ulaska Mehmeda Spahe i stranke u vladu Milana Stojadinovića i Jugoslavensku radikalnu zajednicu. Sukobi se odvijaju oko sarajevske komunalne politike i Islamske vjerske zajednice kao točaka dalekosežnog stranačkog i šireg muslimanskog rascjepa koji će nakon smrti Mehmeda Spahe 1939. prerasti u trajnu podjelu stranke na dvije frakcije, međusobno suprotstavljene i u pogledima na ključna političkonacionalna pitanja