Jugoslavenstvo u umjetnosti i kulturi – od zavodljivog mita do okrutne realnosti (Jugoslavenske izložbe 1904.-1940.) - Vučetić, Radina (Array, 2009)
Tema rada su Jugoslavenske izložbe koje su održavane u razdoblju od 1904. do 1940. godine i koje su odigrale veliku i značajnu ulogu u procesu zbližavanja jugoslavenskih umjetnika i u stvaranju jedinstvenog kulturnog prostora u prvim desetljećima dvadesetog stoljeća. Politički sukobi u Kraljevini Jugoslaviji uvjetovali su, međutim, i opadanje entuzijazma umjetnika vezanog za jugoslavensku ideju i doveli do toga da i ideja o jedinstvenome umjetničkom prostoru doživi sličnu sudbinu koju je doživjela i jugoslavenska država