Rukovođenje i komandovanje Oružanim snagama SFRJ : vrhovna razina - Marijan, Davor (Array, 2009)
Tema rada je vrhovna (strategijska) razina komandovanja Oružanim snagama SFRJ, posebice s Jugoslavenskom narodnom armijom. Za komandovanje oružanim snagama u SFRJ korišteni su pojmovi rukovođenje i komandovanje o čijem značenju često nije bilo suglasja. U radu je dan pregled komandovanja od 1945. do 1992. s težištem na promjenama u komandnom lancu nakon smrti maršala Josipa Broza Tita. Posebice se razmatra položaj saveznog (državnog) sekretara za narodnu obranu koji je u završnici jugoslavenske krize postao stvarni, iako nezakoniti, vrhovni komandant JNA