Operacija "Burin" – planovi Hrvatske vojske za zauzimanje istočne Hercegovine 1995. godine - Raguž, Jakša (Array, 2009)
Hercegovački korpus VRS često je od 1992. do 1995. godine topnički napadao na dubrovačku rivijeru i dolinu Neretve pri čemu je stradao veliki broj civila i paraliziran je normalan život stanovništva. Nastojeći prekinuti ove napade, Glavni stožer HV-a je za jesen 1995. godine pripremio planove za zauzimanje dijela istočne Hercegovine odakle je djelovalo topništvo VRS. Zbog spleta diplomatsko-vojnih okolnosti operacija nije provedena. Na temelju arhivske građe, te memoarskih djela međunarodnih mirovnih posrednika i hrvatskih, srpskih i crnogorskih političkih dužnosnika, autor prezentira kako je bila zamišljena operacija, planirane dosege, te razloge zbog kojih je suspendirana