Kratkotrajna suradnja Slovenske ljudske stranke sa Stjepanom Radićem : blok narodnog sporazuma i seljačke demokracije - Ratej, Mateja (Array, 2009)
Autorica se u članku bavi politikom Slovenske ljudske stranke u sklopu Bloka narodnog sporazuma i seljačke demokracije, kad je stranačko vodstvo uz provođenje politike za reviziju Vidovdanskog ustava (1921.) i za zaključenje narodnog sporazuma između Srba, Hrvata i Slovenaca u suradnji s Hrvatskom republikanskom seljačkom strankom, najizrazitije u dvadesetim godinama 20. stoljeća naglašavalo važnost demokratskoga državnog uređenja