Izručenja i sudbine zarobljenika smještenih u savezničkim logorima u svibnju 1945. - Grahek Ravančić, Martina (Array, 2009)
U radu se nudi kraći osvrt na sudbine izručenih i prisilno repatriranih zarobljenika (pripadnika vojnih snaga i civila), koji su u neposrednoj završnici Drugoga svjetskoga rata, bježeći pred jedinicama Jugoslavenske armije, primljeni i smješteni u savezničke logore za "predano neprijateljsko osoblje" tj. za "raseljeno osoblje"