Raskid Tito-Staljin prema viđenju grčkog tiska 1948. godine - Rossidis, Zafirios (Array, 2009)
U članku je prikazano kako je grčki tisak pratio i interpretirao raskid između Staljinova Sovjetskog Saveza i Titove Jugoslavije do kojeg je došlo 1948. godine. U Grčkoj je u tom razdoblju trajao građanski rat u kojem je Titova Jugoslavija pomagala komunističkoj gerili, pa je i taj čimbenik utjecao na praćenje jugoslavensko-sovjetskog sukoba. Autor zaključuje da je grčki tisak pisao o sukobu Tito-Staljin relativno suzdržano, ali i ovisno o političkom opredjeljenju svakog lista, te također i pod utjecajem straha da Tito ima teritorijalne pretenzije prema dijelovima grčkoga teritorija