Hrvatska povijest na stranicama Politikina zabavnika - Janjetović, Zoran D. (Array, 2009)
Rad govori o različitim temama iz hrvatske istorije o kojima je između 1952. i 1991. pisao Politikin zabavnik. Autor se bavi brojčanim pokazateljima i analizom sadržaja objavljenih priloga