Hodgkin’s lymphoma variant of Richter’s syndrome - Vasilj, Ankica (Array, 2010)
Kronična limfocitna leukemija/limfom malih stanica (CLL/SLL) je limfoproliferativna bolest niskog stupnja malignosti koja pokazuje tendenciju prelaska u neoplazme visokog stupnja. Češći je razvoj difuznog velikostaničnog limfoma ili prolimfocitne leukemije. U rijetkim slučajevima, 0,1–0,5% bolesnika razvija multipli mijelom ili Hodgkinovu bolest. Prikazujemo 65-godišnju ženu s Hodgkinovom varijantom Richterovog sindroma