Villoglandular papillary adenocarcinoma of the uterine cervix with aggressive clinical course : a case report - Rubeša-Mihaljević, Roberta (Array, 2010)
Viloglandularni papilarni adenokarcinom cerviksa (VGA) je rijedak, ali jasno definiran histološki podtip cervikalnog adenokarcinoma koji se najčešće pojavljuje u mlađih žena. Brojni prethodno opisani slučajevi s povoljnim kliničkim ishodom upućuju da je VGA indolentan tumor s vrlo dobrom prognozom. U radu prikazujemo slučaj dvadestdvogodišnje pacijentice koja je hospitalizirana zbog abnormalnog citološkog nalaza i povremenog pojavljivanja sukrvavog iscjetka