T-lymphoblastic lymphoma with an unusual t(8;14)(q24;q11) : case report - Mandac Rogulj, Inga (Array, 2010)
Citogenetske abnormalnosti koje se javljaju kod akutne limfoblastične leukemije ili limfoblastičnog limfoma (ALL/ LBL), povezane su s različitim kliničkim i hematološkim entitetima. T-ALL/LBL je morfološki prepoznatljiv u odnosu na B-ALL/LBL. Abnormalan kariotip se može naći u 50–70% slučajeva T-ALL/LBL. Prikazujemo slučaj 35-godišnjeg bolesnika sa T-ALL/LBL i t(8;14)(q24;q11.2) koji se prezentirao B-simptomima, proširenom medijastinalnom bolesti i infiltracijom CNS-a. Koštana srž je morfološki bila normalna bez klonskih aberacija