Granular cell tumor : clinically presented as lymphadenopathy - Lončar, Branka, liječnica (Array, 2010)
Granular cell tumor je relativno neuobičajena dobroćudna promjena koju je moguće naći na bilo kojem dijelu tijela. Autori prikazuju bolesnika sa tvorbom u preponi za koju se posumnjalo da je povećani limfni čvor. Citološkom punkcijom su nađene poligonalne stanice obilne zrnate citoplazme sa ekscentrično smještenim vezikularnim jezgrama i nezamjetnim nukleolima. Histopatološki pregled odstranjene tvorbe je potvrdio citološku dijagnozu. Resekcija tvorbe je i jedini terapijski postupak za dobroćudne granular cell tumore. Zbog karakteristične citološke slike granular cell tumora, citološka punkcija je metoda izbora u njegovoj dijagnostici