Pallister Killian syndrome : unusual significant postnatal overgrowth in a girl with otherwise typical presentation - Huljev Frković, Sanda (Array, 2010)
Pallister Killian sindrom (PKS) je rijedak genetski poremećaj uzrokovan tetrasomijom kratkog kraka kromosoma 12, koji se obično otkriva u mozaičkoj raspodjeli prekobrojnog i(12)(p10) kromosoma u fibroblastima. Sindrom se prezentira prepoznatljivim fenotipskim karakteristikama kao što su pigmentirane kožne promjene, grube crte lica, visoko čelo, rijetka kosa prednjeg dijela vlasišta, hipertelorizam, konvulzije, te progresivno psihomotorno zaostajanje. Prvi put je opisan neovisno od strane Pallistera 1977. godine, te Killiana i Teschler-Nikole 1981. godine. Prikazujemo slučaj dvadesetjedno mjesečne djevojčice sa PKS-om i značajnim prekomjernim rastom