Cervical cytology and HPV test in follow-up after conisation or LLETZ - Verša Ostojić, Damjana (Array, 2010)
Pacijentice liječene konzervativnom kirurškom terapijom radi cervikalne intraepitelne neoplaziije (CIN) imaju povećani rizik za razvoj invazivnog karcinoma vrata maternice. Cervikalna citologija i HPV test su metode uključene u postupnike za otkrivanje neuspjeha liječenja. Cilj rada je analiza citološko-histološke korelacije nakon konizacije ili ekscizije transformacijske zone pomoću dijatermijske omče (LLETZ), analiza resekcijskih rubova ekscizata, analiza odaziva pacijentica na protokol praćenja te evaluacija cervikalne citologije i HPV testa u dvogodišnjem praćenju nakon liječenja