Fine needle aspiration cytology in diagnosing rare breast carcinoma : two case reports - Ramljak, Vesna, liječnica (Array, 2010)
U ovom radu predstavljamo dva slučaja vrlo rijetkih tumora dojke: rak lojnih žlijezda dojke, koji se po prvi puta opisuje u hrvatskoj medicinskoj literaturi, te čisti pločasti karcinom dojke. U prvom slučaju, karcinom lojnica je još uvijek dosta nepoznat u pogledu morfoloških karakteristika i biološkog ponašanja. U drugom slučaju, pločasti karcinom je također vrlo rijedak, a u pacijentice je otkriven nakon ranijih brojnih karcinoma na koži glave i vrata, te dijagnosticiran kao primarni pločasti karcinom dojke