External quality assessment in clinical cell analysis by flow cytometry : why is it so important? - Šiftar, Zoran (Array, 2010)
Sudjelovanje u vanjskoj procjeni kvalitete je sastavni dio rada laboratorija za imunofenotipizaciju stanica i neophodan u slučaju kada rezultati imaju kliničku primjenu, što je jedan od zahtjeva važeće norme 15189 za akreditaciju medicinskih laboratorija. Zavod za kliničku kemiju, prvi akreditirani laboratorij za područje imunofenotipizacije stanica u RH, sudjeluje u UKNEQAS for Leukocyte Immunophenotyping kontroli u 3 sheme: "Immune Monitoring", "CD34+ stem Cell Enumeration" i "Leukaemia Immunophenotyping"