Thyroid fine needle aspiration cytology in children and adolescents - Moslavac, Sandra (Array, 2010)
Punkcija štitnjače je najtočnija i najracionalnija metoda u diferencijalnoj dijagnostici čvora štitnjače koja se rutinski izvodi kod odraslih pacijenata. Pojava čvora u štitnjači je rijetka kod mladih osoba i javlja se u 1–2% mladih osoba. Cilj istraživanja je naći relevantne kliničke i citološke pokazatelje u navedenoj demografskoj grupi pacijenata. Učinjena je retrospektivna analiza ultrazvučno navođenih punkcija štitnjače u razdoblju od svibnja 1995. do lipnja 2008. u pacijenata mlađih od 18 godina