CD20 positive childhood B-non Hodgkin lymphoma (B-NHL) : morphology, immunophenotype and a novel treatment approach : a single center experience - Bilić, Ernest (Array, 2010)
Limfomi su treći najčešći maligni tumor u djece i adolescenata, od čega na B ne-Hodgkinov (B-NHL) limfom otpada oko 60% novodijagnosticiranih slučajeva. Dijagnoza B-NHL-a temelji se na morfološkoj analizi, imunofenotipizaciji, citogenetskoj analizi i na molekularnoj genetici. Bitan napredak u liječenju B-NHL-a u odraslih postignut je dodavanjem rituximaba uz protokol CHOP nakon čega je došlo do poboljšanja preživljenja za oko 19%