Detection of human papillomaviruses type 16, 18 and 33 in bronchial aspirates of lung carcinoma patients by polymerase chain reaction : a study of 84 cases in Croatia - Vrabec-Branica, Božica (Array, 2010)
Za humani papiloma virus je pretpostavljeno da može imati, osim u etiologiji karcinoma cerviksa uterusa, ulogu i u etiologiji nastanka karcinoma pluća. Naši rezultati potvrđuju nisku prevalenciju humanog papiloma virusa u pacijenata s plućnim karcinomom u Hrvatskoj što ukazuje da HPV vjerojatno ne sudjeluje u razvoju karcinoma pluća na ovom području