The importance of urgent cytological examination of synovial fluids in differentiation inflammatory and non-inflammatory joint diseases - Trutin-Ostović, Karmen (Array, 2010)
Hitna citološka analiza omogućuje razlikovanje upalnih od neupalnih bolesti, a ponekad i postavljanje precizne dijagnoze bolesti kao npr. gihta. Ova studija uključuje 115 zglobnih tekućina dobivenih citološkom punkcijom otečenog koljena u pacijenata u razdoblju od 2003. do 2008. godine