The accuracy of fine needle aspiration cytology and flow cytometry in evaluation of nodal and extranodal sites in patients with suspicion of lymphoma - Šenjug, Petar (Array, 2010)
Limfomi se danas dijagnosticiraju kombinacijom morfologije, imunofenotipa, genetskih značajki i kliničke slike, tako da se uz samu citomorfološku analizu u procesu dijagnosticiranja koriste i pomoćne tehnike kao što su citokemija, imunocitokemija, molekularna dijagnostika i protočna citometrija. Cilj našeg istraživanja bio je utvrditi dijagnostičku povezanost aspiracijske citologije i protočne citometrije te procijeniti mogućnost tih metoda u dijagnosticiranju i subklasifikaciji limfoma, pri čemu je patohistologija služila kao zlatni standard. Ova studija je retrospektivni pregled nalaza pacijenata obrađenih u Kliničkoj bolnici Dubrava zbog sumnje na limfom