Expression of Ki-67, P53 and progesterone receptors in uterine smooth muscle tumors : diagnostic value - Petrović, Davor, ginekolog (Array, 2010)
Cilj rad je istražiti ekspresiju Ki-67, p53 i progesteronskih receptora (PR) u leiomiomima (LM), glatkomišićnim tumorima nepoznata zloćudnog potencijala (STUMP) i leiomiosarkomima (LMS), te utvrditi moguću korisnost ta tri promatrana parametra u olakšavanju razlikovanja LM, STUMP i LMS. Učinjena je retrospektivna studija 51 glatkomišićnog tumora (16 LM, 18 STUMP, 17 LMS), tehnički pogodnih za analizu, dijagnosticiranih u Zavodu za ginekološku i perinatalnu patologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb u razdoblju 2002.–2007. godine