Analysis of Ikaros family splicing variants in human hematopoietic lineages - Matulić, Maja (Array, 2010)
Transkripcijski faktori iz obitelji Ikaros imaju kritičnu ulogu u specifičnim kontrolnim točkama hematopoetskog puta. S obzirom na njihovu važnost u razvoju hematopoetskih stanica upravo se transkripcijski faktori iz obitelji Ikaros dovode u vezu s razvojem leukemija. U ovom radu analizirali smo ekspresiju članova obitelji Ikaros – Ikaros, Aiolos i Helios, u različitim staničnim lozama koje potječu iz leukemija ljudi s ciljem upoznavanja njihove uloge u razvoju leukemija