Upravljanje rizikom likvidnosti korištenjem valutnih swap ugovora - Prga, Ivica (Array, 2009)
Kao i ostale svjetske banke, hrvatske banke su izložene riziku likvidnosti. Za njih je ovo vrlo značajno pitanje, naročito u ova složena i krizna vremena. Stoga upravljanju likvidnošću hrvatske banke posvećuju mnogo pozornosti. U tim svojim nastojanjima one koriste razne derivativne financijske instrumente od kojih se posebno ističu valutni swap ugovori