Narkodemokracija kao oblik defektne demokracije: slučaj Kolumbije - Kos-Stanišić, Lidija (2008)
Autorica u članku prikazuje političku situaciju u Kolumbiji od stjecanja samostalnosti do današnjih dana. U prvome i drugome dijelu članka prikazani su korijeni političkih problema i sukoba u Kolumbiji u razdoblju 1830.-1986. Naglasak je na trećem dijelu u kojem je analizirana politička situacija u Kolumbiji od 1986. do 2008. te su izloženi argumenti u korist stvaranja nove kategorije defektnih demokracija – pod nazivom narkodemokracije. U tu bi se novu kategoriju mogla svrstati kolumbijska defektna demokracija. Kako su svi izvaninstitucionalni akteri koji utječu na defektnost kolumbijske demokracije financirani narkonovcem, a ujedno je i glavni institucionalni (ustavni) akter država Kolumbija primatelj znatnih sredstva namijenjenih borbi protiv narkoindustrije, autorici se korištenje pridjeva narko za opis kolumbijske demokracije čini opravdanim
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 21 jed
Summary